Cestoviny PENNE

Alergény

01. Obilniny obsahujúce lepok

(t. j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem:
  • a) pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy;
  • b) pšeničných maltodextrín;
  • c) jačmenného glukózového sirupu;
  • d) obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.

02. Kôrovce a výrobky z nich


03. Vajcia a výrobky z nich


04. Ryby a výrobky z nich okrem:

  • a) rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov alebo karotenoidových prípravkov;
  • b) rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.

05. Arašidy a výrobky z nich


06. Sójové zrná a výrobky z nich okrem:

  • a) úplne rafinovaného sójového oleja a tuku (1);
  • b) prírodných zmesných tokoferolov (E 306), prírodného D-alfa-tokoferolu, prírodného D-alfa-tokoferolacetátu, prírodného D-alfa-tokoferolsukcinátu sójového pôvodu;
  • c) fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejov sójového pôvodu;
  • d) fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu.

07. Mlieko a výrobky z neho

(vrátane laktózy) okrem:
  • a) srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje;
  • b) laktitolu.

08. Orechy

t. j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), peknanové orechy [Carya illinoiesis (Wangenh). K. Koch], para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich okrem:
  • a) orechov používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.


09. Zeler a výrobky z neho


10. Horčica a výrobky z nej


11. Sezamové semená a výrobky z nich


12. Kysličník siričitý a siričitany

v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/liter vyjadrené ako SO2

13. Vlčí bôb a výrobky z neho


14. Mäkkýše a výrobky z nich


Alergia na potraviny

Je to odpoveď imunitného systému človeka spravidla na bielkovinu, ktorá sa v potravine nachádza. Alergickú reakciu môže vyvolať až 170 potravín.

Čo sa stane po skonzumovaní potraviny, ktorá obsahuje alergén?

Alergén vyvoláva v organizme zložitú biochemickú reakciu. Alergénna reakcia sa môže dostaviť už o niekoľko minút alebo až o niekoľko hodín, či dní. Typické príznaky a prejavy alergií sú:
  • kožné – ekzém, opuch, žihľavka;
  • dýchacie – nádcha, bronchitída, astma;
  • zažívacie – nechutenstvo, nevoľnosť, bolesti v oblasti brucha, zvracanie, hnačky, zápcha.

Všetky stravné lístky!

Akceptujeme všetky stravovacie lístky

 Platba kartou!

   Akceptujeme všetky platobné karty
         

Všetky stravné karty!

Akceptujeme všetky stravovacie karty

Platbu stravovacou kartou a platobnou kartou je potrebné hlásiť pri zadávaní objednávky. Ďakujeme za pochopenie